Moed

Moed

Maandagavond heb ik met de community builders van Ieder Talent Telt een sessie gehad over Moed. De avond werd begeleid door Carola Rossing en Andor de Rooy. De eerste vraag was, wie vind jij moedig? Ik moet je eerlijk bekennen, dat ik niet direct iemand in gedachten had, eigenlijk is iedereen wel eens moedig. Ik had ook zoiets van moeten we elkaar nu complimenten gaan geven?

Moed is lafheid onder ogen zien
Wat is nu eigenlijk moed? Waarom loop ik voor bepaalde zaken weg, of zeg ik niet wat ik vind? Soms staat mijn ego in de weg, maar meestal is het pijn en angst. Bang om fouten te maken, te kwetsen etc. Het is goed om hierbij stil te staan en mijn gedachten hierover uit te dagen. Zijn deze gedachten waar en realistisch of zijn ze gebaseerd op aannames? Op kritieke momenten kun je je beter afvragen wat is mijn motief, waar sta ik voor? Wat doe ik met hart en liefde?

Vallen en gewoon weer opstaan
Vaak heb je iemand nodig die je een spiegel voorhoudt en eerlijk tegen je is. Dit is niet altijd leuk, maar wel verhelderend. Door moed te tonen, maak je persoonlijke groei door en dat brengt ook iets teweeg bij de mensen om je heen. Ondernemen is bij uitstek de manier om moed te tonen. Risico’s nemen, ergens aan beginnen en simpelweg gaan doen. Vallen en gewoon weer opstaan en om in Ieder Talent Telt termen te blijven, learning by doing.

Moed motief
Door de opleiding Virtueel Succes, leer ik veel over nieuwe tools en hoe ik deze kan implementeren bij mijn opdrachtgevers. Bijvoorbeeld de inrichting van een Autorespond systeem. Daar komt best nog wat bij kijken. Het werkt niet allemaal even intuïtief en dan denk ik hoe krijg ik het ooit voor elkaar. Dan komt mijn lafheid even om de hoek kijken en zou ik het liefste stoppen. Dat zijn de momenten waar het op aan komt in praktijk en mezelf de vraag moet stellen: Wat is mijn moed motief, waar sta ik voor?