Opgeruimd!

Opgeruimd!

Gisteren las ik op LinkedIn een bijdrage van Koen Sieben, ondernemerscoach, waarin hij schreef over de dag van de ondernemer en hoe tof het is om ondernemer te zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens. Ook gaf Koen een aantal tips om over na te denken. Deze tips vond ik zo waardevol dat ik ze ook graag met jullie wil delen.

  1. Blok NU een moment in je agenda om na te denken over wat je volgend jaar anders wilt gaan doen.
  2. Stel jezelf de vraag: “van welke klanten moet ik eigenlijk afscheid nemen?”. (en doe dat ook)
  3. Blok NU een moment in je agenda (1 of 2 dagen) voor het opruimen van rotzooi (online en offline) of het afwerken van openstaande to do’s.
  4. Stel jezelf de vraag: “wat kost mij te veel tijd en moet ik delegeren of automatiseren?”.
  5. Laat jouw website door minimaal 3 bekenden bekijken en vraag hen om ‘ondiplomatieke’ feedback.
  6. Stel jezelf de vraag: “met welke klant moet ik eigenlijk weer eens koffie drinken?”.
  7. Geef jezelf vandaag iets cadeau of investeer in iets waarvan je weet dat je er plezier van zult hebben.

Onweerstaanbaar aanbod
Vanochtend ben ik begonnen met offline rotzooi op te ruimen en dat geeft direct een heerlijk opgeruimd gevoel in mijn hoofd. Tijdens het opruimen kwam ik de syllabus tegen van de 2-daagse training: meer klanten door een onweerstaanbaar VP-aanbod. Deze training gaat over hoe je eenvoudig klanten aantrekt en je onderscheidt in de markt. Het is nu ruim een jaar geleden dat ik deze training gevolgd heb en ik sta ervan te kijken hoeveel ik geleerd en toegepast heb. Zoveel dat ik mijn aanbod m.b.t. diensten ga uitbreiden op. Naast mijn reguliere diensten ga ik ook projecten aanbieden, zoals een autoresponder systeem inrichten en opzetten en producten op het gebied van online marketing, als een ondernemer wil starten met online marketing: waar moet hij mee beginnen, wat is de volgende stap, en daarna. Etc.

Waarde toevoegen
Kun je nagaan wat één tip van een professional teweeg kan brengen. Tot slot kan ik me helemaal vinden in Tip 4. Voor de ondernemer is dit een belangrijk punt om over na te denken en ik ben ervan overtuigd dat een virtueel assistent hier echt waarde kan toevoegen en het verschil kan maken.