Gastbloggen voor meer online zichtbaarheid

Gastbloggen voor meer online zichtbaarheid

Deze maand ben ik begonnen met gastbloggen voor de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing en Sales. Hieronder mijn eerste blog voor de Academie voor Vitueel Professionals.

Hallo ik ben Mirjam van Heiningen, sinds oktober 2017 ben ik zelfstandig ondernemer als Virtueel Assistent. Van nature ben ik een rustig en introvert persoon en ik vind het spannend en leerzaam om als gastblogger aan de slag te gaan. Ik zie dit als een kans om te werken aan mijn zichtbaarheid en me persoonlijk verder te ontwikkelen.

Na het afronden van mijn heao-opleiding commerciële economie, ben ik 20 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Uiteindelijk heb ik, gedreven door de behoefte aan vrijheid en ondernemerschap, gekozen voor een bestaan als zelfstandig ondernemer. Getriggerd door de uitspraak van een Virtueel Assistent in Parool, “Home is where the wifi is”, ben ik me verder gaan verdiepen in het beroep van de toekomst.  Al snel begreep ik dat het beroep Virtueel Assistent al mijn kwaliteiten samenbrengt om ondernemers te ondersteunen bij het optimaliseren van de onderneming en het ontzorgen van de ondernemer. De juiste keuze was gemaakt!

Om mijn bedrijf professioneel te starten heb ik gekozen voor de opleiding Binnen 10 Weken een Lopend VP Bedrijf. Naast het opzetten van een virtueel bedrijf, heeft de opleiding mij veel inzicht gegeven om mijn kennis professioneel in te zetten als Virtueel Assistent. Inmiddels ondersteun en adviseer ik ondernemers in de publieke en private sector, evenals een internationaal georiënteerde ondernemer. Ik heb zowel op persoonlijk als ondernemersvlak een enorme groei doorgemaakt.

Sinds de start van mijn bedrijf heb ik gemerkt dat er steeds meer vraag is naar specialisme op het gebied van online marketing. Navraag bij mijn opdrachtgevers en andere ondernemers heeft mij inzicht gegeven dat er een wil is om te investeren in de online marketing middels de inhuur van een expert, maar dan wel binnen een budget dat past bij de onderneming. De ondernemers zijn op basis van mijn verhaal enthousiast over de opleiding Virtueel Succes en de daaruit voortvloeiende ondersteuning in de praktijk.

Ik kijk uit naar de start van de opleiding Virtueel Succes, module Online Marketing & Sales en wil de opgedane kennis en vaardigheden zo snel mogelijk inzetten. In mijn blogs zal ik jullie meenemen in de onderneming waar ik mijn opdrachten ga uitvoeren. Het betreft een nieuwe onderneming, gespecialiseerd in de ondersteuning en advisering van ondernemers met privacyvraagstukken, waarbij in het kader van de opleiding de productlancering van een online digitaal integraal managementsysteem mijn focus zal zijn.